Hong Kong tussen de locals. Veel locals. Een fotoreportage van deze bruisende broeihaard

In Hong Kong, In beeld, Soloreizen, Wereldreis

Hong Kong, de bruisende broeihaard.

Naar beneden!

Hong Kong was de laatste bestemming van mijn wereldreis. Afronden in stijl zeg maar. Ondergedompeld worden in de drukste straten van Azië, BBQ roast smullen tussen de locals en genieten van een unieke skyline. Ik liet me 4 dagen meenemen door Matthew, wellicht de liefste der Hongkongers, die me de beste must do’s van Hong Kong toonde.


En ze zijn met veel, een slordige 7 miljoen mensen op elkaar geplakt in deze wereldstad. Maar goed dat ik een gids had, je loopt direct verloren in deze metropool. Allee, ik toch. Ik denk dat als je Hong Kong vier keer opplooit het nog niet in Brussel past. Van zodra ik m’n backpack afgegooid had, restte er mij niets anders dan de stad in te duiken.

Traffic

M’n camera stond op scherp, klaar om per direct honderden salvo’s te lossen. Ik wist niet waar eerst te schieten. Hong Kong is een waar walhalla voor straatfotografie, zeg maar. Van de hippe rooftopbar Ce La Vi naar Chinatown, van Soho naar Victoria’s peak. Tung Choi street, Flower Market en Nathan Road zijn broeierige fotospots. En als je het ietsje rustiger wil, spring de taxi in naar Nan Lian Garden of het Boeddhistische tempelcomplex van Chi Lin Nunnery. Er zijn echt duizend-en-een plekjes om Hong Kong op te snuiven.

Hong Kong reisblog
Mistige views vanuit Victoria’s Peak

Maar de ware charme van Hong Kong ligt hem toch wel in het eten. Zo veel, zo vers, zo lekker,… Stomende street BBQ’s, sterrenzaken waar hippe Londenaars nog wat puntjes aan kunnen likken, goedkoop streetfood of hemelse dumplings. Dat verdient een post apart, en snel!

Hong Kong must-do’s

 • Rooftopbar Ce La Vi (Party)
 • Lan Kwai Fong (Drinks)
 • Skyline spotten op Victoria’s Peak (Foto & Skyline)
 • Dumplings eten (Food)
 • Hollywood Road (Shopping)
 • Soho Area (Wandelen)
 • Cat Street (Foto & Antique)
 • Victoria Harbor (Foto & Skyline)
 • Ladies Market in Mong Kok (Shopping)
 • Kowloon Bay (Foto)
 • Dim Sum Square (Sheung Wan) (Food)

Ik kijk er nu al uit om eens terug te gaan naar deze topstad. Hong Kong, I’ll be back! Zoveel energie, zoveel leven, zoveel te doen. Kessel-Loco is er niets tegen! (Alhoewel, eens je daar uw weg begint te vinden…) En langs de andere kant heb je er ook gewoon de meest rustige en vredevolle plaatsjes, verstopt achter een bocht of 3 of een heuvelruggetje. Alsof je uit het niets in het parcours van De Ronde bent beland. De smog moet je dan maar even weg niezen. Ik ben fan.

En verder laat ik mijn foto’s spreken…

Hong Kong Harbour

7-11: Redder in Nood
Kowloon Bay
Ready for Rushhour
Mensenmassa’s overal
Goed in het spoor van Matt blijven
Hong Kong reisblog
The Peak – The Skyline

Hong Kong reisblog
Hong Kong Park

Hong Kong reisblog
BBQ Pork Roast

Hong Kong reisblog

Hong Kong reisblog
Central Area
Nathan Road, Hong Kong
Nathan Road
Matthew loves Starbucks
Ladies Market
People of Hong Kong
People of Hong Kong
Hong Kong streetfood
Roasted Goose. Must try

Hong Kong reisblog

Hong Kong reisblog
Dag of nacht, altijd druk
Hong Kong reisblog
At the nightmarkets

Hong Kong reisblog

Hong Kong reisblog
In Soho
Hong Kong reisblog
Matthew, you hero!
Hong Kong reisblog
Taxi’s overal

Hong Kong tips

Hong Kong reisblog
Soho area, gezellig op zondag

Meer fotoreportages checken?

People of Cambodja
Oh, Australia
De Ricepaddies van Sapa, Vietnam
In Beeld: Budapest
People of Jamaica
Ijsland in de winter

Andere echt goeie artikels over Hong Kong lezen?

Expeditie AardbolEen ode aan Din Tai Fung
ReishongerHong Kong voor een Habbekrats
Peter Stewart Photography – Urban Architecture of Hong Kong
Scratching My MapLiefde en luilekkeren op het strand
We Are TravellersSpeciale bezienswaardigheden in Hong Kong

 

12 Comments

 1. Prachtige foto’s! Hong Kong staat heel hoog op mijn lijstje, maar eerst de rest van mainland China nog ontdekken 🙂

  • Dankjewel Marie. Geniet van China, het staat ook op mijn lijst.
   Ik ga alvast The Unknown Silence wat blijven volgen!

 2. Joe wat een mooie foto’s! Geweldig dat je zoveel ruimte maakt voor beeld op je blog :)! Ik ga je volgen! En dank voor de vermelding :D!

  • Stephanie, dankjewel! Ja, ik wil er op die manier een beetje tussen uit springen, met de focus op fotografie. En jij bedankt voor de Hong Kong tips 🙂

 3. Ongelofelijk mooie foto’s, ik werd gewoon in je verhaal meegezogen! Ik kwam nog nooit in Hong Kong, maar de stad staat wel heel hoog op mijn wenslijstje. Heb je een idee hoeveel dagen je minimum moet uittrekken om een beeld te krijgen van de stad?

  • Ik zou zeker 3 dagen rekenen en afhankelijk van hoe leuk je Azie vindt zou je langer kunnen blijven. Maar 2-3 dagen is een goeie start voor een doorreis. You’ll love it.
   En dankjewel voor de lieve woorden.

 4. Wat een mooie foto’s! Ik was afgelopen zomer een paar dagen in Hongkong met mijn gezin. Te kort om een goede indruk te krijgen (ik had veel meer willen zien), maar wat een gave stad is het.

  • JA he, had er geen hoge verwachtingen van maar echt aangenaam verrast. Naar waar gingen jullie daarna? Is dat goed te doen, HK met kinderen?

 5. Jouw foto’s doen me meteen weer heimwee krijgen naar Hong Kong. Het was de plaats waar ik meteen het idee van had dat ik hier best wel zou kunnen wonen, dus een tweede bezoek zit er zeker in voor mij. PS: Bedankt voor de vermelding!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: