Mijn beste foto’s van IJsland in de winter Een kleine fotoreportage van mijn roadtrip door het land van vuur en ijs

In IJsland, In beeld
Naar beneden!

Begin deze maand was ik nog maar net terug van Lapland of ik zat alweer op het vliegtuig. Samen met Jelle ging ik onderzoeken of je kan kamperen in IJsland tijdens de winter. Wisten wij veel dat het weer daar elke 5 minuten verandert… 

Over kamperen kan je een uitgebreid verslagje hier lezen. Maar reizen met Jelle betekent ook foto’s trekken. Veel foto’s. En daarvan laat ik er graag al enkele zien!


IJsland is prachtig. En dat kan je dan maar het beste met foto’s tonen, zeker? Daarom niet te veel woorden, maar vooral beelden. We hebben de cliché Ring Road gedaan, met hier en daar een klein offroad avontuurtje. Met op het menu onder andere: Reykjavik, Gulfoss, de Aurora (ik had weer geluk!), Kirkjufell, zeehondjes, Hvitserkur, paardjes, watervallen, de grot waar Ygritte van Jon Snow een echte vent maakte, veel bergen, nog meer gletsjers en duizend schone plaatsjes die we onderweg met onze 4×4 tegen kwamen.
Natuurfotografieliefhebbers, here goes! Foto’s van IJsland, ik krijg er maar niet genoeg van.

(En voor het verhaal waarin we met onze auto in een half bevroren meer gereden zijn, moet je volgende keer maar terug komen.)

Foto's van IJsland Winter in IJsland
Schoon parkje net buiten Reykjavik
De Skogafoss waterval in IJsland
Skogafoss waterval
Reynisdrangar in IJsland
Zicht op Reynisdrangar in de verte
Gletsjers in IJsland
Gletsjertochtje met Jelle
Fjadrargljufur Canyon Foto's van IJsland
De Canyon van Fjadrargljufur
Fjadrargljufur Canyon
Fjadrargljufur Canyon
Foto's van IJsland: Godafoss, IJsland
De machtigste van allemaal: Godafoss
Zeehond IJsland
Zeehondjes! Met wat geduld zie je ze heel erg vaak in het Noorden, vlakbij!
Fotos van IJsland: Aurora boven Hvitsekur
Aurora boven Hvitsekur
Fotos van IJsland: Jokulsarlon gletsjermeer
Jokulsarlon
Fotos van IJsland: Noorderlicht boven Hvitsekur
Noorderlicht boven Hvitsekur
Fotos in IJsland: Kirkjufell en Noorderlicht
Photographers dream: Noorderlicht en Kirkjufell
Fotos van Ijsland
Winterselfie!
Fotos van IJsland Hvitserkur
Blue hour Hvitserkur
Foto van Jelle Verherstraeten
Burton backpack
Foto van Jelle Verherstraeten
Foto van Jelle Verherstraeten

22 Comments

 1. Ik sta opnieuw met open mond te kijken naar je ongelooflijk mooie foto’s. Ik had ze natuurlijk al gezien, maar ik wil een reeks schilderijtjes maken rond het thema rotsen/water/ongerepte natuur gebaseerd op je fotos. En ik kan zo moeilijk kiezen omdat ze allemaal even adembenemend zijn. wat doe je dat goed !

 2. Ik sta opnieuw met open mond te kijken naar je ongelooflijk mooie foto’s. Ik had ze natuurlijk al gezien, maar ik wil een reeks schilderijtjes maken rond het thema rotsen/water/ongerepte natuur gebaseerd op je fotos. En ik kan zo moeilijk kiezen omdat ze allemaal even adembenemend zijn. wat doe je dat goed !

 3. Wow! Wat een foto’s!
  IJsland stond al erg hoog op mijn bucketlist, maar staat nu aan de top.
  Ik ben geen van sneeuw en was altijd eerder van plan om in de vroeger zomer te gaan, maar misschien zijn 5 dagen koude wel te overleven als je deze natuurspektakels ziet.

  • Dag Malies van haar valies!
   Ik had ook gehoopt op het lush groene IJsland en er totaal niet bij stil gestaan dat het een wit sneeuwtapijt ging zijn, qua goeie voorbereiding kon dat tellen:) Maar inderdaad, je krijgt er het noorderlicht voor in ruil en toch ook wel een adembenemend ijs en sneeuw spektakel. Al wil ik echt wel terug in de zomer voor de kleuren, let wel: het zal er veel veel veel drukker zijn en ik vond het nu al erg toeristisch…

  • oei, serieus? Zelfs in de winter?
   Het valt me wel op dat er enorm veel promo voor IJsland passeert de laatste tijd op sociale media. Misschien zit dat er voor iets tussen…

  • Ja, ik vond het wel. Maar het valt mee als je langere hikes doet. En in het Noorden is het ook rustiger. En naar het schijnt zijn de Westfjorden ook zalig, maar die waren onbereikbaar in de winter. Keep me posted.

 4. Amaai, wat een prachtige foto’s. Vooral die Skogafoss lijkt me indrukwekkend. Ijsland staat volgend jaar op het programma en ik zou nu al beginnen wegdromen.

  • Dankjewel Amb. Ik vond Bruarfoss echt de moeite. Was een beetje verstopt in de buurt van Thingvellir, maar net daarom misschien. Ben momenteel bezig aan een iets langer IJsland artikel! Keep you posted.

 5. Wat een gave foto’s. Voordeel van op reis gaan met een fotograaf. Al kost het af en toe misschien wat extra tijd voor de perfecte foto? 😉

 6. Jawadde, wat een pareltjes weer. Vooral die van “Noorderlicht en Kirkjufell”, dat is inderdaad een droom voor veel fotografen. Ik ben benieuwd naar de verhalen, over het verhaal van de auto en het meertje en je vingers bijna verliezen in de koude (dat laatste kan ik mij ook gewoon inbeelden).

  • Lies rond de wereld! Ik ga ook eens beginnen volgen nu! En IJsland, zeker doen. Wel een auto huren en voldoende centjes meepakken!

 7. Miljaar zo schoon allemaal! Ik heb vorig jaar ook enorm genoten van mijn tijd in IJsland maar de foto’s zijn euhh niet om over naar huis te schrijven; op 2 dagen na was ’t al dikke mist dat de klok sloeg 🙁
  Goed dat ik dankzij uw foto’s wat kan meegenieten dus!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: