In beeld: Foto’s van de beukende oceaan tegen de machtige kliffen van de Faeröer eilanden De Faeröer eilanden in de winter: deze foto’s overtuigen je misschien om zelf te gaan?

In Faeröer Eilanden, In beeld
Naar beneden!

Ik geef eerlijk toe dat ik ze ook niet helemaal juist op de kaart kon prikken. Ik help je even: teken een gelijkbenige driehoek tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Bepaal hierin door middel van een of andere middelloodlijn of Pythagoras zijn favoriete cosinus het middelpunt en je komt er wel: de Faeröer eilanden!


Qua oppervlakte zijn de 18 eilanden te vergelijken met de tweede mooiste provincie van ons land: Vlaams-Brabant. Qua landschap en looks is het IJslands tweelingbroertje: stevige vulkanische oorsprong, ruige ruwe rotspartijen, snedige fjorden en de beruchte duizelingwekkende kliffen. Steile joekels die de onoplettende dagtripper na een uitputtende hike zomaar 300 meter naar beneden slingeren, moest deze even niet in een hoge staat van alertheid verkeren. Of voor het verkeerde schoeisel gekozen hebben; het durft daar namelijk nog al eens te waaien.

Faroer eilanden welke eilanden
Dranganrir rotsformatie met in de achtergrond Tindholmur en het eiland Mykines.

Faeröer eilanden in de winter of in de zomer?

Voor fotografen zijn de Faeröer eilanden een absolute must visit. Zowel in de winter als in de zomer kan je er fantastische Instagrammetjes uit uw lens schudden. De temperaturen zijn er even onvoorspelbaar als uw lief dat tijdens haar periodieke veldslag weer begint over die uitgestelde trouwplannen. Ideaal dus: zachte kleuren tegen wilde wolken op een snoezelig sneeuwtapijt of lush groene heuvelruggen. Het kan er op de Faeröer elke dag compleet anders uit zien, wat het allemaal nog boeiender maakt. Maar misschien is het in de winter wel enkel een aanrader voor de die hard fotografen.

Faroe eilanden reistips
Een van de duizenden watervalletjes

Foto’s van de steile kliffen op de Faeröer eilanden

Laat deze beelden u alvast warm maken om zelf uw tripje te boeken. Het is daar de moeite. Geen zin om daar heen te gaan omdat ze daar al eens graag een walvis vangen? Snap ik. Al sprak ik een Faeroërse visser aan die mijn beeld hierover toch lichtelijk gewijzigd heeft. Dat houd ik voor een volgend bericht dat bol zal staan met redenen waarom je wel naar de eilanden in de Atlantische oceaan moet gaan. Tot dan!

Wat dan met die walvisvangst op de Faeroer eilanden?

Inderdaad, daar wrong het schoentje voor mij ook een beetje. Niet goed wetend wat ik er van moet verwachten en of ik in aanraking zou komen met de slachtpartijen van walvissen trok ik er toch met een bang hartje op uit. Ik sprak op de Faeröer eilanden met een visser. Vol trots vertelde hij me over de legendarische vangst van een tiental jaar geleden. Die dag had hij met zijn maten meer dan tweehonderd walvissen geslacht. Zo trots hij me toe sprak, zo verbijsterd ik luisterde. Lees hier meer over hun “traditie de Grindadrap”.


Gasadalur waterval Faroer eilanden
Gasadalur waterval, inclusief rood frakje.
Faroer eilanden wat te doen
Jelle aan de rand van een 300m steile klif
wat te doen Faroer eilanden
Zicht vanaf mount Kallur op het eiland Kunoy nabij Klaksvik.
welke eilanden op faroer bezoeken
De huisjes met grasdaken van Saksun
surfen op Faroer eilanden
Zicht op Risin og Kellingin vanaf het strand van Tjornuvik. Om een idee te krijgen: de 2 losse rotsen in de achtergrond (de Reuzen) zijn 68 en 72 meter hoog.
reizen naar Faroer eilanden
De stijle kliffen van Trælanípa (en de bekende optische illusie waarbij oceaan en meer broederlijk naast elkaar lijken te zweven) bij Sørvagsvatn (Leitisvatn)
reisadvies Faeröer eilanden
De bekendste waterval op de Faeröer: Gasadalur – een van de 11 watervallen in Europa die rechtstreeks in de oceaan stuikt.
tips voor de Faeröer eilanden
Soms waait de waterval weg door de hevige winden…
must see in Faeröer eilanden
Trollkonufingur, The Witches’ Finger op het eiland Vagar.
reis naar faeroer eilanden Trælanípa
Trælanípa: een 300 meter hoge drop recht de oceaan in. Zonder balustrades of omheiningen en veilige padjes. Wat de Faeröer zo puur en wild maakt.
Faeröer eilanden in de winter
Schattig Saksun

koe yak Faroer eilanden dranganrir Faroer eilanden Faroer eilanden bezoeken Kan je surfen op de Faroer eilanden reis foto Faroer eilanden foto reis Faroer eilanden huizen Faeröer eilanden Faeröer eilanden reistips schapen op de Faeroer eilanden fotografie op Faeröer eilanden

Dronefoto’s en die waar ik zelf opsta zijn getrokken door Jelle V.


Meer fotoreportage’s bekijken? Check In Beeld!

9 Comments

  1. prachtig! net alsof ik er geweest zou zijn, misschien voor de foto fanaten vertellen welk apparaat, lens, instellingen? zal je wel verder volgen!

    • Dankjewel. Ik plan inderdaad gauw een post over fototoestel en lenzen. Maar in short: ik trek met een Sony a7riii, meestal met een 35mm f1.4, 85mm f1.8 of 70-200mm f2.8!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: